Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  Majken Grünfeld fra den frie og private grundskole Sct. Mariæ Skole i Aalborg er blevet hædret med Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2020. Evnen til at fastholde elevers interesse for naturfag og teknologi hele vejen fra indskolingen til eksamnerne i 10. klasse ligger bag kåringen.
  ​De ældste grundskoleelever måtte mandag komme tilbage i skole. De frie og private skoler stod klar. Friheden til lokale løsninger gjorde det muligt. Det har været vigtigt for hver skole at finde løsninger, der passer til kapacitet, ressourcer og ikke mindst skolens pædagogiske og værdimæssige grundlag. I artiklen er der en række eksempler på, hvordan skolerne har løst det.
  Meningsfulde faglige aktiviteter, klar struktur på dagligdagen, fastholdelse af traditioner og værdier og fokus på det sociale. Det er en del af opskriften. For det har været og er vigtigt for de frie og private skoler at skabe undervisning med kvalitet under coronakrisen, uanset om den er foregået på skolen under hensyn til sundhedsfaglige retningslinjer eller som fjernundervisning.
  Siden statsministeren fortalte, at dagtilbud og skoler igen kunne åbne fra d. 15. april, har ledelser og medarbejdere på institutioner, grundskoler og gymnasiale uddannelser rundt om i Danmark gjort deres til, at det er blevet muligt.Læs hvordan det er gået med genåbningen på flere frie og private skoler.
  Skolerne har været nedlukket i tre uger. Alle venter med spænding på om skolerne gradvist får lov til at åbne op, eller om fjernundervisningen skal fortsætte. Det er interessant at se, hvad der har foregået på de frie og private skoler i denne periode.
  Skoler skal gennemføre nødundervisning i videst muligt omfang i denne tid. På Kolding Realskole laves der bl.a. virtuel klasseundervisning, virtuelt gruppearbejde, videobesvarelser, og der er særligt fokus på elever med behov for støtteundervisning.